• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Yatırım Teşvikleri ve Devlet Destekleri anlatıldı

ATSO KOBİ Akademisi tarafından Yatırımlarda Devlet Destekleri/Girişimcilere ve KOBİ’lere Yönelik Destekler Semineri, video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

EKONOMİ 15.04.2021 18:58:00 0
Yatırım Teşvikleri ve Devlet Destekleri anlatıldı

Seminerin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey, “Öncelikle Ramazan ayının hayırlar getirmesini, bu mübarek ayın sonundaki Ramazan Bayramı’na kedersiz erişmemizi diliyorum. Avrupa Birliği ve devlet destekli hibe ve teşvikler, özellikle Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerimiz için çok önemli bir role sahiptir. İşletmelerimizin yüzde 98’ini oluşturan KOBİ’ler, ihracatımızın yüzde 55’ine, istihdamın yüzde 74’üne imza atmaktadır. KOBİ’ler, finansman ihtiyacını ne kadar kolay karşılayabilirse; ekonomideki güçleri o kadar artacaktır” dedi.

YATIRIM YAPABİLİYOR, KAPASİTESİNİ GELİŞTİREBİLİYOR

Hibe ve projelerin işletmelere büyük destek sağladığını kaydeden Güzbey, “KOBİ’ler, hibe ve destekler sayesinde hem proje yazma alışkanlığı kazanıyor, hem de bütçelerinin dışında bir kaynağa ulaşarak yatırım yapabiliyor, kapasitesini geliştirebiliyor; istihdam ve katma değer sağlıyor. Avrupa Birliği destekleri ile devlet destekli hibe ve teşvikler, sadece özel sektör için değil; kamu kurum ve kuruluşları için de yatırım fırsatları sunuyor” ifadelerini kullandı.

25 PROJE İLE PROJECİ ODA OLARAK ANILMAYA BAŞLADI

Güzbey, konuşmasına şöyle devam etti: “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, sizlerin de yakından takip ettiğini düşündüğüm BREEAM’in yeşil binalar arasındaki oylamasında dünya birinciliğini elde etmiştir.Bu süreç, Odamız’ın jeotermal enerjiyi ısınmada, güneş enerjisini elektrik tüketiminde, yağmur suyunu da bahçe sulamasında kullanması ile başarıya ulaşmıştır. Odamız’ın iki Güneş Enerjisi Santrali projesi, Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğini aldı. Türkiye’deki mevcut binalar arasında en üst düzey Yeşil Bina Sertifikası alarak taçlandırdığımız “ATSO Yeşil Etikete Kavuşuyor” başlıklı projede de yine Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğini kazandık. Son yıllarda Odamız, imza attığı 25 proje ile Projeci Oda olarak anılmaya başlamıştır. Son 10 yılda yürüttüğümüz projelerin bütçesi; 10 milyon 378 bin dolar, 3 milyon 18 bin TL, 730 bin 123 Avro’dur.Bizim kazandığımız bu başarının, üyelerimiz tarafından da takip edileceğine inanıyoruz.”

UZMAN EROL ÇOLAK BİLGİ VERDİ

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey’in ardından Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Köprücüoğlu, “Teknik Destek, fizibilite desteği, turizm altyapısının iyileştirilmesi desteği” hakkında; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar Koordinatörlüğü’nden Uzman Erol Çolak, “TKDK destekleri” hakkında; Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden Sosyal Güvenlik Denetmeni Ömer Faruk Kılınçarslan, “sigorta prim teşvikleri ve uygulaması devam eden teşvik ve destekler” hakkında, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı İl Müdürlüğü’nden KOBİ Uzmanı Fatih Topaloğlu, “Girişimcilik-ARGE-ÜRGE ve KOBİGEL destekleri” hakkında; Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden İş ve Meslek Danışmanları Ayşe Tuğba Eyigörenve Meral Erçetin de “İŞKUR teşvikleri” hakkında sunum yaptı.


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli