• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Yatırımlar AK Parti’nin mührüdür

Dinar, Evciler, Başmakçı ve Dazkırı ziyaretinde yatırımlardan söz eden Milletvekili Özkaya, “Bu yatırımlar AK Parti hükümetlerinin mührüdür” dedi.

SİYASET 14.01.2021 19:32:00 0
Yatırımlar AK Parti’nin mührüdür

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekil Ali Özkaya, Dinar, Evciler, Başmakçı ve Dazkırı ilçelerini ziyaret etti.

İlk durağı Dinar olan Milletvekili Özkaya, burada geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Dinar-Çivril bölünmüş otoyolunda incelemelerde bulundu. AK Parti Dinar İlçe Teşkilatıyla da bir araya gelen Milletvekili Özkaya teşkilatın istek ve önerini dinleyerek, çözümleri için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Dinar’da Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmaları Özel İdare Genel Sekreteri ile birlikte inceleyen Milletvekili Özkaya, ilçeye geçtiğimiz günlerde kazandırılan ve bölgeye hizmet edecek şekilde kapasitesi güçlendirilen Dinar Özel İdare Bakım Atölyesini ziyaret etti.

Buradaki tesisin bölgede bulunan ilçelere altyapıdan üst yapıya birçok sorunun hızlı giderilmesi adına hizmet vereceğine değinen Milletvekili Özkaya, “Bu yatırım ve çalışmalar ile bölgemiz daha da güzelleşecek ve gelişecektir” dedi.

“KÜLTÜR MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Dinar’da yapımı ilçe kaymakamlığı vasıtası ile yapımı devam Dinar Kültür Evi, Dinar İlçe Kütüphanesi ve Dinar Kadın Kültür Evi inşaatlarını İlçe Kaymakamı ile birlikte inceleyen Özkaya, “Bu tesislerin inşallah en kısa sürede ilçe halkımızın istifadesine sunulacak. Ve hemşehrilerimize vermeye başlayacak. Bu tesisler ilçemizin kültürel olarak gelişimine de büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  Sazovasını sulayacak olan suni gölet ve etrafına yapılacak mesire yeri alanlarında da incelemeler yapan Milletvekili Özkaya, buradaki çalışmalar hakkında da DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin'den bilgiler alarak, çalışmaların geldiği durumu öğrendi.

Özkaya, tesisin yapılmasıyla hem güzel bir mesire alanına, hem de tarımsal sulama alanında önemli bir tesise bölgenin kavuşacağını kaydetti.

“EFES’TEN SONRA İKİNCİ BÜYÜK TİCARET ŞEHRİ: APAMEİA”

Programına ilçe protokolü bir araya gelerek devam eden Milletvekili Özkaya, Dinar Kaymakamı, Belediye Başkanı ve daire amirleri ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü’nün de iştirakiyle gerçekleşen İlçe Koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantıda Dinar’ın mevcut durumu değerlendirilirken, bugünden sonra yapılacak ve yapılması gereken çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Dinar’ın turizm merkezi olmasına önemli bir katkı sunacak olan Apameia antik kent kazısıyla ilgili olarak Kazı Başkan Yardımcısı Mustafa  Bilgin’in sunumu ile mevcut durum değerlendirildi.

Milletvekili Özkaya, “Bugün Dinar, Evciler, Başmakçı, Dazkırı ve Kızılören ilçelerimizi kapsayan bir alanda yaşamış olan Apameia antik kenti Efes’ten sonra tarihin 2.büyük ticaret şehri olarak biliniyor. Bu kazı çalışmaları sonrasında bölge İnşallah turizm cenneti haline gelecek. Bu da bölgemizin genel kalkınmasında büyük bir etken olacak” dedi.  Dinar’da son olarak Gençali Köyünü ziyaret eden Milletvekili Özkaya, burada da vatandaşlarla bir araya gelerek, köyün istek ve taleplerini aldı, Özel İdare tarafından köyde yapılan yol çalışmalarını inceleyerek Dinar’dan ayrıldı.

“BU YATIRIMLAR AK PARTİ HÜKÜMETLERİNİN MÜHRÜDÜR”

Ziyaretlerini Evciler ilçesiyle devam ettiren ve ilk olarak Evciler Belediye Başkanlığı’nda Evciler Belediye Başkanı Ali Dede Savaş, İlçe Başkanı Şener Çalışkan ve teşkilat mensupları ile buluşan Milletvekili Özkaya, “Evciler ilçemiz yatırımların en güzelini ve en iyisini hak ediyor. Evciler için elimizden gelenin bir fazlasını yapmanın gayretindeyiz. İnşallah yapılan yatırımlar ve çalışmalar ile Evciler Ak Belediyecilik ile yeniden ihya olacak” dedi. Özkaya Evciler Belediye Başkanı, AK Parti İlçe Başkanı ve beraberindeki heyet ile ilçede yapımına kısa sürede başlanacak olan Yeni Şehir Stadı, ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılan Evciler TOKİ konut alanı ile Belediye tarafından yapımı tamamlanan yol, çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmalarını yerinde inceledi. Milletvekili Özkaya, “Evciler İlçemize gayretlerimiz ile kazandıracağımız yeni tesislerimiz buraya değer katacak. İnşallah tüm bu çalışmalar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ülkemize son 20 yıldır çağ atlatan AK Parti Hükümetlerinin birer mührü olacak” dedi.

Milletvekili Özkaya incelemeler esnasında yetkililerden bilgi alarak, yapılabilecek diğer çalışmalar hakkında destek sözü verdi.

“TOKİ VE ADLİYE BİNASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Dazkırı’da temaslar da bulunan Milletvekili Özkaya, AK Parti Dazkırı İlçe Başkanlığı’nda AK Parti Dazkırı İlçe Başkanı Ramazan Bayazıt, Teşkilat mensupları ve Dazkırı’lı vatandaşlarla bir araya geldi. Teşkilatta gerçekleştirilen toplantıda Dazkırı’ya doğalgazın gelmesi için yatırımcı şirket tarafından programa alındığını müjdeleyen Millevekili Özkaya, “Dazkırı’lı hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Bizlerde bu noktada üzerimize düşeni yapmanın gayretindeyiz. İnşallah en kısa zaman içerisinde doğalgaz gibi bir nimeti Dazkırı’mız ile buluşturacağız. Bu sayede Dazkırı daha yeşil ve yaşanabilir bir şehir olacak. Bunun yanı sıra teşkilatımızın ve hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda ilave TOKİ konutları ve yeni Adliye Binası yapılması için de biz bu şehrin milletvekili olarak üzerimizi düşeni yaparak, bu yatırımların da ilçemize kazandırılmasını sağlayacağız” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçiren AK Parti Başmakçı İlçe Başkanı Kadir Elaziz’e geçmiş olsun ziyareti gerçekleştiren Özkaya, gün boyu süren ziyaretlerini Başmakçı’da sonlardırdı.


  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.7 ° Güneşli