• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Yıllardır atıldı, düğmeye basıldı ve hallediliyor

Çatlaklar nedeniyle bir türlü su tutmayan ve yıllardır atıl vaziyette bekleyen Afyonkarahisar Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor Bakanı Bakanı M.Muharrem Kasapoğlu’nun destekleriyle yeniden faaliyete geçecek.

SPOR 15.09.2021 18:46:00 0
Yıllardır atıldı, düğmeye basıldı ve hallediliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli spor yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Vali Gökmen Çiçek in girişimleri ile Gençlik ve Spor Bakanı M.Muharrem Kasapoğlu ilimizi yatırım yağmuruna tutmuştu. Bu kapsamda yıllardır atıl halde bekleyen ve son süreçte  Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in gayretleri ile belediye tarafından devir alınarak spor şehri Afyon’a kazandırılmak istenen  Olimpik Yüzme Havuzu faaliyete geçecek.

İLGİLİ TÜM KURUMLAR İNCELEME YAPTI

Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları; Murat Öner ve Benol Kaplan, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Belediye Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Özel İdare, Gençlik Spor ve Belediyeden teknik yetkililer ile katkı sunacak tüm paydaşlar, Olimpik Yüzme Havuzunda inceleme yaptı.   

SPOR ŞEHRİ İDDİAMIZ ADINA MUTLU ETTİ

Yapılan incelemenin ardından açıklama yapan Vali Yardımcısı Nurullah Kaya şunları söyledi: “Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca özel idare üzerinden yaptırılan ve belli bir süre Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde kalan en nihayetinde Afyonkarahisar Belediyesine tahsisi yapılan olimpik havuzun muhteşem bir alt yapıya sahip olduğunu, kullanılan makina ekipmanlarının halihazırda kullanılabilecek en kaliteli ürünler olduğunu müşahade ettik.

Havuz gövdesinin zamanlama ve işçilik alanındaki eksiklikleri ile oluşabilecek kılcal çatlaklar, yerinde tarafımızdan incelendi. Binanın hali hazırda hizmet vermesi adına  ciddi bir engelinin olmadığını görmek bizleri spor şehri iddiamız adına mutlu etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Sayın Bakanımız M.Muharrem Kasapoğlu’na söz verdiğimiz üzere Olimpik Havuzumuzu Büyük Taarruzun 100. yılına yetiştireceğiz.

AKÜ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik Spor Müdürlüğü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu sonrası Tam Olimpik Yüzme Havuzu ilimize çok yakışacak.

Sayın Bakanımız M.Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Gökmen Çiçek’e Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, milletvekillerimize, emeği geçen yetkililerimize gençlik ve spor adına şükranlarımı sunuyorum.”


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli