• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,27% 0,30
  • EURO

    35,11% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2273,80% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51

Yılmadan, yorulmadan, aydınlık bir gelecek için

Vali Gökmen Çiçek, “Anlayış, hoşgörü, sabır ve çağa ayak uydurmayı isteyen öğretmenlik, yılmadan, yorulmadan, aydınlık bir gelecek inşa etmek için çalışmayı gerektirir” dedi.

EĞİTİM 23.11.2021 21:56:00 0
Yılmadan, yorulmadan, aydınlık bir gelecek için

Vali Gökmen Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Öğretmenlerin gününü kutlayan Vali Çiçek, şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 'Başöğretmen' unvanının verildiği 24 Kasım gününü, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. Bu anlamlı günü bir kez daha kutluyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. 

Kalemi kılıçtan keskin bilen, Anadolu’daki imzasını kalelerle değil her biri adeta bir sanat eseri olan medreselerle atan medeniyetimizin ilme verdiği değer, ilim öğretene olan saygısı tarih boyunca farklı olmuştur.

En itibarlı mesleklerin başında gelen öğretmenlik mesleği, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli ve değerli bir meslektir. Anlayış, hoşgörü, sabır ve çağa ayak uydurmayı isteyen öğretmenlik, yılmadan, yorulmadan, aydınlık bir gelecek inşa etmek için çalışmayı gerektirir.

Ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, insana ve emeğe saygılı, iyi ahlâklı, milli ve manevi değerlerini bilen ve inanan, araştıran ve okuyan düşünen ve üreten bireyler yetiştiren, geleceğimizin de mimarları sevgili Öğretmenlerimiz eliyle yetişecek olan aklı ve bilimi, araştırmayı, milli ve manevi değerleri, sorgulamayı, eleştirel düşünebilen, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, büyük düşünen bireyler, aydınlık geleceğimizin teminatı olacaktır.

Milletlerin kaderini belirleyen eğitim; sarsılmaz temeller üzerinde yükselen modern ve güçlü bir ülkenin de en önemli değeridir. Eğitimin önceliği ise öğretmenlerdir. Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, aydınlanma ve çağdaşlaşma çabalarımızın itici gücü ve Türkiye Cumhuriyetinin evrensel değerlere saygılı, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda amaçlarına ulaşmasının en büyük güvencesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”


  • Perşembe 20.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.3 ° / 9.1 ° Güneşli