Celal Bursalıoğlu


Bazı esnafın istilası


Bazı esnafın istilası
Celal Bursalıoğlu

Celal Bursalıoğlu

E-Posta : cb.oglu03@gmail.com

İlimizde trafiğin olduğu kadar otoparklarında sorunları hat safhaya çıktı. Açık otoparkların tamamını Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde kurulan Yüntaş Şirketi çalıştırmaktadır. Kapalı otoparklara girildiğinde yer bulmanız neredeyse mucizelere bağlı. Çünkü yıllık abone olanlar araçlarını park ediyor, çok az boş yer olsa da, onları da diğer araç sahipleri dolduruyor.

Elbette bunların hepsi usule uygun. Benim söylemek istediğim başka bir konu. Vatandaş aracını park edeceği ücretsiz caddelere de esnafın resmen el koyması.

Yeşil yol, Yeşil Cami yan sokakları, Anbar Yoluna bir bakın. Boş diye sevinerek park edeceğiniz yere yaklaştığınızda esnaf geliyor, eşya gelecek, kamyon gelecek gibi bahanelerle aracı park ettirmiyor.

Saatlerce bekleyin görün. Esnafın dediği gibi ne eşya geliyor, nede kamyon. Sadece 3 sandalye atan esnaf, araç park edilebilecek yerleri resmen işgal ediyor. Bu yetmiyor gibi birde arkadaşlarıyla tavla oynayarak, bıyık altından kıs kıs gülüyor.

Bir başka caddede yöneliyorsunuz, boş diye aracınızı park edeceğinizi düşünüyorsunuz. Yine Cafe çalıştıran esnaf geliyor ve boş yerin cafe müşterilerine ait olduğunu söylüyor. Sanki belediyeden kiraladı. Veya aylık abone oldu.

Bitti mi, elbette bitmedi. Yine devam ederek bir başka sokağa giriyorsunuz. Uzaktan boş görünen bir yere doğru ilerliyorsunuz. Tam boş dediğiniz sırada, benim güzel esnafım sattığı ürünleri gösteren büyük bir ayaklı levha koymuş, nerdeyse iki araçlık yeri kapatmış. Buda güzel değil mi?

Daha bitmedi devam ediyoruz. Zamanımızın en ekonomik iş kurma mesleği olan çiğ köfteciler. Yani bulgurun salçayla aşk yapması, bir parça marulla da sevişmesi diyorum ben bu mesleğe.

Çiğ köftecilere yani bu mesleği yapanlara saygısızlık yapmak istemiyorum. Fakat onlar araç sahiplerine saygısızlık yapınca bende dayanamıyorum.

Bir çiğ köfteci düşünün, dükkanında bir eleman çalışıyor, eyvallah. Kapısının önünde dört tane elektrikli bisiklet var. Ne için, alo paket servisi için. Peki bir eleman için dört elektrikli motor veya bisiklet neyin nesi, onu tam anlamıyorum.

Dükkanının yola cephesi 3 metre, ama dört bisikletin kapladığı alan ise 8 metre. Yaklaşık iki araçlık otopark yeri. Eeee bunlarda haklı, dükkanı kiralarken asfaltta ki araç park yerleri de promosyon oluyor galiba.

Marka vermek istemiyorum, o kadar çok alo paket işiyle uğraşanlar var. Neredeyse tamamı bu dediğim uygulamayı yapıyorlar. Kardeşim motorunu elbette koyacaksın, ama sık ve düzgün koy ki, başka araçlar içinde yer kalsın. Niyet bozuk olunca maalesef böyle uygulamaları görüyoruz.

Bu arada park yerlerine konulan kırlangıç bayrakları, yelken bayrakları, deniz şemsiyeleri de cabası. Yani esnaf dükkanından fazla halka açık olan yerleri istila ediyor.

Bu durumda elbette birilerine iş düşüyor. Hastanede çalışan memura değil, Orman İşletmesinde çalışan görevliye değil. Tabi ki Belediye Zabıta ekiplerine. Bakalım nasıl bir çalışma örneği gösterecekler de, bu nedenle kavgalara son verecekler. Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Çoban’da umarım sert bir talimat vererek, bu uygulamaya son noktayı kor. Allah’a emanet olun.

 

 

 

 

 

 

     02 Kasım 2018 Cuma 19:54