Celal Bursalıoğlu


Aday adayları ve Bolvadin Belediyesi


Aday adayları ve Bolvadin Belediyesi
Celal Bursalıoğlu

Celal Bursalıoğlu

E-Posta : cb.oglu03@gmail.com

Yerel seçimlere az bir süre kala aday adayları açıklanmaya başladı. Bu aday adayları içerisinde sadece hizmet için aday olanların sayısı ne yazık ki tek elin parmak sayısından az.

Aday olmasam da aday adayı olduğum için kredi kullanırım, daha iyi bir yere atanırım veya partidaş olduğum için daha çok kazanırım edasıyla çıkan aday adayları için, hizmet bir tarafa sadece cep doldurması aday adaylığı hayırlı olsun.

Bu ülke öyle bir hal aldı ki, vatan, millet bir tarafa, varsa yoksa menfaat için çıkılan bu yolların mübah olduğu ulu orta söyleniyor. Sanki dinimiz böyle diyor.

Siyasi görevler neredeyse ranta dayanılan birer para kasası haline gelindi. Aday 5 yıllık seçime giriyor, harcadığı para ise 10 yıllık. Peki aradaki harcama farkı memleket için mi? asla inanmayın vallahide, billahi de hepsi yalan inanmayın. Bunlara inananlar ancak siyasi partiden nemalanan insanlar oluyor.

Yeniler bilmez, eskiler iyi hatırlar. Terzi Hüseyin Öğdüm diye birisi vardı tarihin birinde. İlkokul mezunu ama iyi bir kadın terzisiydi. İçi hizmet aşkıyla yanıp tutuşan birisiydi. Allah Rahmet eylesin. Afyon Belediye başkanlığına aday oldu, hem de bağımsız aday. Girdiği seçimlerde kazanıldığı söyleniyor, ama bazı ayak oyunlarıyla kaybettirildiği de söyleniyor.

Rahmetli Hüseyin Öğdüm gibi hizmet aşkıyla yanıp tutuşan isimler, bu günümüzde maalesef yok gibi. Aday adaylarının neredeyse tamamı sadece cebini doldurma peşinde.

Hiç dikkat ettiniz mi? 2018 yılında aday adayı olan kişilerin çoğunluğu neredeyse müteahhit. Yani yap-sat yapan firma sahipleri. Bunların belediyeyi yöneteceğini sananlar yeminle aldanıyorlar. Çünkü her birinin bir hesabı var.

Hele birde iktidar partisinden aday adayı oluyorsa, tamamen kendi cebini düşünerek ve belediyenin çıkarları değil, kendi çıkarları için aday adayı olmuş kişiler.

Birde bunun tersi var, kendisinde belediye başkanlığı için hiçbir uygunluk yokken, il başkanı tarafından şatafatla ve sükse ile aday olduğunun lanse edilmesi. İl başkanı da sadece o tür kişilerin adaylığında partisine girecek parayı düşünmesi.

Yani özetleyebildim mi bilmiyorum. HALKA HİZMET BİR TARAFA, CEBE HİZMET BAŞKA TARAFA. Müteahhit kardeşlerime söyleyecek bir cümlem olacak, sizler yaptığınız dairelere müşteri bulun, bunları satın ve işinize gücünüze bakın. Oturacağınız koltuk sizlere çok ağır gelir.

Gelelim Bolvadin belediyesine.

“Hiçbir şey Millete hizmet etmek kadar güzel olamaz” diyen Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’dan bahsetmek istiyorum.

Bolvadin Belediyesine ait Bolgiysan şirketi tarafından Heybeli Termalde bulunan villaların kiraya verildiğini öğrendik. Gayet normal, elbette kiraya verilecek. Çünkü verilen bu villaların işletilmesinde Bolvadin Belediyesi riske girmeden para kazanacak. Personel ayırmayacak ve sıkıntı çekmeyecek. Buraya kadar her şey normal.

Normalde gelelim Bolvadinli hemşehrilerimin şikayetlerine, elektrik giderleri dahil olarak kiralanan işletmenin aylık belediyeye kira getirisi ne kadar? Elektrik giderleri içinde olarak kiraya verilen işletmenin, bir aylık elektrik gideri kaç lira bunu sormak istiyoruz.

Gerçi bize gelen bazı rakamlar var. Ama Belediye Başkanı Fatih Kayacan’a bir soralım dedik. Bu sayfamızın mail adresi ve benim mail adresi mevcut. Sayın başkan açıklama yaparsa bizde elimizdeki belgelerle karşılaştırır, şikayet edenleri bilgilendirmiş oluruz.

Yazımı okuyan, okumayan herkesi Allah’a Emanet ediyorum.

 

 

 

 

     13 Kasım 2018 Salı 21:01