Mustafa DAĞHAN


Onlarla savaşın ki, rezil olsunlar!


Onlarla savaşın ki, rezil olsunlar!
Mustafa DAĞHAN

Mustafa DAĞHAN

E-Posta : mustafadaghan@msn.com

“Onlarla savaşın ki;

Allah onları sizin elinizle cezalandırsın,

rezil etsin onları.

Yardımıyla sizi onlara karşı zafere erdirsin.

Mümin bir topluluğun yüreklerine su serpsin.” (Tevbe 9/14)

Yeri, göğü, alemleri, her şeyi yaratan yüce Allah ne güzel söylemiş. Apaçık bir ayet. ‘Savaşmak’ kelimesini silahlı savaş olarak da alabiliriz. Kalemle yapılan savaş olarak da…

Ayette benim anladığım kadarıyla mücadele etmek sonucu çıkıyor. ‘Onlarla’dan kasıt ise sanırım Allah’ın düşmanları ve kötülük.

Allah’ın düşmanlarına boyun eğmemek, kötülükle mücadele etmek mücadelenin en güzeli olsa gerek.

Allah’ın ‘savaşın’ demesinde sadece silahlı mücadele olduğunu düşünmüyorum. Mesela zulme dik durun, sessiz kalmayın, her türlü haksızlığa karşı boyun eğmeyin, adaletli olun manalarını da çıkartmak mümkün.

Bakın ne kadar net bir ifadeyle söylemiş; “Onlarla savaşın ki; zafere erdireyim.” Yani bugün dünyada Müslümanların gördüğü zulüm, belki de yeterli ölçüde mücadele vermediğimizden. 

Gerçekten iman ederek, Hakk’ıyla, korkmadan mücadele verebilsek ve bölünmeden, ayrışmadan güçbirliği sağlayabilsek işte o zaman belki de galip olan bizler olacağız.

Biz savaşmıyoruz/mücadele vermiyoruz haşa açıkçası Allah’a güven noktasında, yani iman noktasında büyük eksikliklerimiz var. Bir mücadeleye girdiğimizde ya kaybedersek korkusu var.

Zaten bu da birçok konunun önündeki engel değil mi?

Allah, bize düşmanlarla ve kötülükle mücadele etme gücü-kudreti versin. Allah kötülüğe iyiliği galip kılsın inşallah.        07 Şubat 2016 Pazar 17:22