Mustafa DAĞHAN


Biz yaprak mıyız, her rüzgârla uçacağız!


Biz yaprak mıyız, her rüzgârla uçacağız!
Mustafa DAĞHAN

Mustafa DAĞHAN

E-Posta : mustafadaghan@msn.com

Ben bulut gibi bir yelle gelmedim ki bir tozla bu eşikten döneyim.

Hz.Mevlana

Hz Mevlana’nın hoşuma giden güzel sözlerindendir. Burada Mevlana Hazretlerinin anlatmak istediği köklerinin olduğudur.

Bazıları vardır hani kuru yaprak misali en ufak rüzgârla oradan oraya savrulurlar. Kökleri olan, altyapısı sağlam olanlar ise fırtınaya karşı dahi savrulmadan, bozulmadan, yıkılmadan dimdik ayakta kalırlar.

Kendisi güvensiz olan adam karşısındakine de güvenmez. Herkesi güvenilmez görür ve yaptığı hal ve hareketlerle de aslında kendi güvensizliğini gösterir.

Ve bir bakarsınız bir süre sonra sinsi sinsi onun bunun açığını arar olmuştur. Bunlar akılsızdır ama akıllı olduğunu sanarak, aslında çakallık ettiklerinin farkına bile varamazlar. 

Bunlar iş bilmezler ama çok şey bildiklerini sanırlar ve ufacık bir meseleyi dahi aptallıkları yüzünden büyük bir sorun haline getirirler.

Kökleri yoktur çünkü…!

Kabiliyetleri sınırlıdır, iş bilmezliklerinden ve çakallıklarından kurda kuzuyu yedirir, aslanı kediye boğdurmaya kalkarlar ama onu bile beceremezler.

Kökleri sağlam olan birisi yaprak gibi uçmaz ama fırtına karşısında bin kere yıkılsa bile köklerinden/küllerinden yeniden doğar.

Mevlana Hazretleri de tam da bu tip duruma ve köklerinin sağlamlığına işaret ediyor. Davasından vazgeçmeyeceğini, bulunduğu eşikten asla dönmeyeceğini söylüyor.

E işte doğruluğuna, adaletine her şeyine güvendiğin bir davanı kaypakça satamazsın değil mi? Şüphelerin varsa da o davayı dava edinemezsin.

Kökleriniz/altyapınız yoksa şayet yaprak gibi savrularak, hakkında hiçbir şey bilmediğiniz şeyleri çok rahat dava edinebilirsiniz. 

Sonrasında ise kullanılırsınız ve kullanıldığınızın bile farkına varamazsınız.

Velhasıl köklerinizi sağlam tutun, altyapınızı doldurun ki en ufak konuda ne yapacağınızı şaşırmayın. Kullanmayın, kullandırtmayın. Kişiliğinizden, şahsiyetinizden ödün vermek zorunda kalmayın.       08 Şubat 2016 Pazartesi 13:08