Celal Bursalıoğlu


Ne Mutlu Türküm Diyene


Ne Mutlu Türküm Diyene
Celal Bursalıoğlu

Celal Bursalıoğlu

E-Posta : cb.oglu03@gmail.com

TÜRKÜM; Elbette ben Türküm, çünkü Türk Cumhuriyetinin ili olan Afyonkarahisar’da doğdum. Ankaralı da olabilirim. İstanbullu da olabilirim. Veya Konyalı, Trabzonlu, Çorumlu, Samsunluda olabilirim. Sonuçta hepsi de uğrunda canlar verilmiş, düşman işgalinden, Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde özgürlüğünü almış, Cumhuriyeti kurulmuş vatanın Türkoğlu Türküyüm.

DOĞRUYUM; Doğruluk her ne kadar önemli bir erdem olsa da, insanın ona sahip olması kolay değildir. Bütün dinler ve felsefe akımları insanın doğruluk erdemine sahip olması gerektiğini vurgular. Maalesef günümüzde çıkar uğruna uğraşanlardane yazık ki doğruluk ve erdem kalmamıştır.

ÇALIŞKANIM; Her Türk çocuğunun yapması gereken vatanına sahip çıkmak, geçmişte topraklarımızda düşman işgali döneminde, kadınlarımıza yapılan taciz ve tecavüzleri unutmadan yeni nesle anlatarak, Türkiye Cumhuriyetinin zor şartlar altında nasıl kurulduğunu öğretmeye çalışmaktır.

İLKEM; KÜÇÜKLERİMİ KORUMAK, Son dönemlerde 9-10 yaşında kız çocuklarımızı çerez diyerek kendinden 50 yaş büyük birisiyle evliliğe zorlanması. Aynı yaşlarda erkek çocuklarımızın din öğretiyoruz diye yurtlarda, tarikat evlerinde, cinsel tacize uğraması, yapanların elini kolunu sallayarak aramızda gezmeleri nedeniyle, canımız pahasına da olsa küçüklerimizi koruyacağız.

BÜYÜKLERİMİ SAYMAK, Ülkemizdeki mültecilerin hiç çalışmadan bankalardan maaş aldığı bir dönemde, kendi amcalarımızın karnını doyurmak için simit, limon vs. satarken, evladı yaşında ki zabıta memurlarından dayak yemesine karşı durmak için, çöpleri karıştırıp yiyecek arayan ninelerimizi unutmamak için büyüklerimizi elbette sayacağız ve seveceğiz.

YURDUMU, MİLLETİMİ ÖZÜMDEN ÇOK SEVMEKTİR; Ben Türküm diyebilenlerin, bu topraklarda yaşayan, devletin elektriğini, suyunu, maaşını,havasını alan, bu ülkede yaşayan Laz’ı, Kürt’ü, Çerkez’i ve diğer etkin kökenlerin hepsinin Türk Cumhuriyeti adı altında yaşamalarını sağlayanları,canımdan, özümden çok sevmektir.

Türk kelimesinden korkan, ANDIMIZA karşı çıkan, Türk’üz demeye korkan, dünya kabul edip derslerde hayatı konu olurken, Türkiye’de yobazlar yüzünden alay konusu haline getirilen,Büyük Atatürk’ü sevmeyenlerin, bu ülkeden çekip gitmelerini,özümden çok seviyorum.

ÜLKÜM; YÜKSELMEK, İLERİ GİTMEKTİR, Seksen milyonluk bir ülkede üreten tüm fabrikalar bir bir satılırken, işsizliğin, açlığın hat safhaya geldiği bu günlerde, devlete kene gibi yapışıp kanımızı emenleri yok etmek için yükselmemiz gerekmektedir. Bunları yok etmek için aldıkları talimatlarla ANDIMIZA karşı çıkan örümcek kafalıları uyarmak için İLERİ gitmemiz gerekiyor.

EY BÜYÜK ATATÜRK! AÇTIĞIN YOLDA, GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEĞİME, bu örümcek kafalıların emel ve amellerini çocuklarımıza aşılatmayacağıma, minareden ezanımızı, gönderden Türk Bayrağımızı indirmeyeceğime, bu ülke üzerine oynanan oyunlara alet olan geri kafalıları rahat oynatmayacağıma, senin bu ülkede her zaman GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olarak anılacağına ANT İÇERİM.

VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. Bu beden bende olduğu sürece, bu vatanın Türkiye Cumhuriyeti olarak kalmasına,marşımızdaki sözden esinlenerek, BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME TANI, DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI, vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin ruhunun sızlamaması için, varlığım TÜRK varlığına armağan olsun.

Ben Türk’üm, Türk olarak doğdum, Türk olarak öleceğim. Hangi çılgın beni gerici edecekmiş, kirli emellere alet edecekmiş şaşarım. Ülkemi bölmeye, ideolojik baskı için andımıza karşı çıkanlara inat, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Allah’a emanet olun.

 

 

 

 

     24 Ekim 2018 Çarşamba 18:18