Celal Bursalıoğlu


Ve siyaset


Ve siyaset
Celal Bursalıoğlu

Celal Bursalıoğlu

E-Posta : cb.oglu03@gmail.com

İttifak çatırdaması, Cumhuriyet Bayramı derken birazda siyasetten bahsedelim dedik. Siyaset denilince de 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerden bahsetmeye çalışacağım.

İktidar partisi olan Ak Partide çeşitli isimler ortaya atılsa da, mevcut başkan Burhanettin Çoban’ın bir adım önde olduğu görülüyor. Ak Parti Merkez ilçe başkanı Bülent Eser’in adı aday adaylıkta anılsa da, ağzından net ve kesin olarak 31 Mart 2019 Tarihinde ben Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına aday adayıyım diye hiçbir yerde duyulmadı veya kendisi açıklamadı.

Bülent Eser’le dostane yaptığımız sohbette, ziyarete gittiği bir yerde bir meslektaşımızın sorusu üzerine, Genel Merkezimiz uygun görürse neden aday adayı olmayayım demiş. Bülent Eser’in şu anki durumu bu kadar. Elbette ilerleyen günlerde aday adaylıklar açıldığında Bülent Eser’de en tabii hakkı olarak aday adayı olduğunu bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklar.

Ana Muhalefet Partisi CHP’de aday adaylık işleri nasıl olacak tam olarak bilinmiyor. Ama parti içinden edindiğim bilgilere göre, aday adaylarının delege bazında ön seçime gidilmesi, sandıktan çıkacak ismin aday olması ve tüm CHP’lilerin bu aday için canla başla çalışacağı söyleniyor.

Eğer ki ön seçim olmadan aday belirlemesi yapıldığı takdirde, CHP’li seçmenlerin oylarının büyük bölümünün Ak Parti dışında başka partilere kayacağı söyleniyor. Daha önce yerel seçimlerde MHP’ye kayan oyların, bu sefer İYİ Parti adayına kayabileceği söyleniyor.

MHP’de şu ana kadar yine bilinen isimler aday adayı oldu. Aday adaylığını ilk açıklayan isim Kemalettin Yılmaz oldu. Kemalettin Yılmaz 24. Dönem MHP’den milletvekili seçilmiş ve bir dönem milletvekilliği yapmıştı.

Bir diğer MHP aday adayı ise Fatih Çetinkaya. Çetinkaya 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde İl, Merkez ilçe ve ülkü ocaklarının tamamının desteği ile Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına aday gösterildi. Fatih Çetinkaya girdiği seçimlerde olağan üstü başarı gösterdi. %42 oy oranı ile 50.322 oy alarak şimdiki başkan Burhanettin Çoban’ı baya zorlayan bir isimdi.

İYİ Partide ise belirsizlik devam ediyor. Benimde kurucular kurulu içerisinde 9 ay görev aldığım İYİ Partide aday belirleme süreci devam ediyor. Yeni atanan İl Başkanı Mehmet İnkaya’nın kimler üzerinde çalıştığı veya kimlerin aday adayı olmaları için yoğun çalışma sergilediği konusunda, il yönetim kurulu üyelerinin bile net bir bilgiye sahip olmadığı görülüyor.

Ekim ayının sonuna kadar aday adaylarınızı belirleyin diyen İYİ Parti Genel Merkezine, hangi isimlerin bildirileceği ve İYİ Partinin adayının kim olacağını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz. Ama aldığımız duyumlara göre, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdulkadir Akcan, 21. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mehmet Telek ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol’un adaylık için isimlerinin geçtiği aldığımız duyumlar içerisinde.

Mahmut Koçak ve diğer siyasi partilerin aday adaylık çalışmaları konusundaki bilgileri önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.

Allah’a emanet olun. 30 Ekim 2018 Salı 18:27