Celal Bursalıoğlu


Çetinkaya ve MHP


Çetinkaya ve MHP
Celal Bursalıoğlu

Celal Bursalıoğlu

E-Posta : cb.oglu03@gmail.com

Pazar günü Fatih Çetinkaya, Milliyetçi Hareket Partisi İl Binası önünde açık hava basın toplantısıyla birlikte aday adaylığını resmen açıkladı.

Gördüğüm kadarıyla basın toplantısı dışında sanki mini bir miting havası vardı. Adı basın toplantısı olsa da, çok sayıda partili oradaydı.

Daha önce aday adaylığını açıklayan Kemalettin Yılmaz’da oradaydı.  Her ikisi de şu anda aday adayı...

Kalabalığı gördüğümde aklıma 1999 seçimleri geldi. Evet; o seçimlerde MHP 3 milletvekili ve Afyonkarahisar Belediyesini kazanmıştı.

Elbette bizler kalabalıktan ziyade neler olabileceğini düşündük o kalabalığın içinde. Görmemiz gereken yüzleri göremezken, hiç görmediğimiz yüzleri gördük.

Çetinkaya bundan 5 yıl önceki vaatleriyle başladı konuşmasına. Yanlış yapılanlardan ve yapılmayanlardan dem vurdu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a da göndermeler yaptı.

Çetinkaya bunları söylerken, kalabalıkta coşkunun olmadığını, alıştığımız çılgınca tezahürat yapan MHP’lilerin sanki güneşte uyuduklarını hissettim.

Çetinkaya’nın güzel bir sözü vardı, “İNANIRSAK BAŞARIRIZ” diye. Güzel ve yerinde bir söz kullandı bence. Ama oradaki kalabalık sanki biz inanmıyoruz der gibi sadece dinliyordu.

Peki inanmadıkları neydi, neden bu kadar karamsarlardı şöyle bir analiz edelim dedik. Orada isimleri bende saklı olan yıllarını MHP’ye adamış abilerle konuştum. İki ana konu üzerinde fikir birliğine varmış gibiydiler.

Birincisi isimleri MHP ile klişe olmuş kişilerin metal yorgunluğu adı altında parti kademelerinde yer verilmemeleriydi. Bu isimlerin her birinin özel seçmenleri olduğu söylenmekteydi. Bu metal yorgunluğu adı altında partililerin küstürüldüğü ve güç kaybettiği söyleniyordu.

İkincisi ise, bu ittifak denilen şirret kelimesiydi. Ya Afyon’da ittifak sürecine girer de, Milliyetçileri AK Partiye destek vereceksiniz talimatı gelirse diyorlardı. Olur mu olur.

Dedim ki yerelde ittifak yok, hatta tüm Türkiye’de yerel seçimlerde ittifak yok. Partiler yerel seçimlerde kendi isimleriyle, kendi seçmenleriyle, kendi adaylarıyla başarılı olmaya çalışacaklar dedim.

Aldığım cevap ise Devlet Bahçeli’nin her an karar değiştirip ortaya yeni bir şey atabilir yönündeydi. Bende hak vererek kalabalığın neden coşkusuz olduğunu buna bağladım.

Yine de her türlü şartlar altında aday adaylığını açıklayan ve MHP İl Binası önünde sosyal medya aracılığı ile o kadar halkı toplayan Fatih Çetinkaya’ya aday adaylığı sürecinde başarılar diliyorum.

Çetinkaya şu anki Belediye Başkanı Burhanettin Çoban hakkında kabarık bir dosyanın olduğunu söyleyerek adaylık sürecinde halkla paylaşacağım dedi. Aday olmazsa dosya kapanacak mı onu merak ediyorum.

Allah’a emanet olun. 04 Kasım 2018 Pazar 21:36