Mustafa DAĞHAN


Bir sayfa daha kapandı…!


Bir sayfa daha kapandı…!
Mustafa DAĞHAN

Mustafa DAĞHAN

E-Posta : mustafadaghan@msn.com

İdealistlerin mesleğidir. Herkes ilgi duymaz. İlgi duyanlar ise meslekten asla vazgeçemez. Kazancı yoktur, maddi anlamda süründürür fakat gazetede yayınlanan bir köşe yazısının sonuç vermesi paha biçilemezdir.

Bu işi ya elinde güç bulundurmak isteyenler yapar, ya da vatanını, bulunduğu memleketi diğerlerinden daha fazla sevenler yapar.

Bakınız; Türkiye genelinde de, ilimizde de gazetecilik yapanlar ya güç ve şöhret peşinde olanlardır, ya bir siyasi hedefi olanlardır, ya da memleketine yapılan hizmette benim de emeğim, katkım olsun isteyenlerdir. 

Daha önceki yazılarımızda da söylediğimiz gibi gazetecilik erbabının yapacağı iştir. Her önüne gelen gazetecilik yapamamalıdır.

İpini koparan, sokak serserisi veya bu işi çıkarları uğruna kullananlar dikkat edin hep önde gözükürler.

Cesurdurlar zira cahillikleri çoktur. Patavatsızlardır zira onlar için reklamın iyisi kötüsü olmaz.

Ukaladırlar zira ayarı bozuk saat kadranı gibi döner dururlar. Yazı yazarlar ama imla kurallarından bihaberdirler. Haber yaparlar fakat sonunu ve vebalini asla düşünmezler.

Vesaire vesaire…!

Gazetecilik böyle yapıla yapıla nerelere geldi, ne hallere düştü. Ayaklar altında fakat kurtarmak için kimsenin ne gayreti, ne mecali, ne de ümidi kalmış...!

Dikkat edin; işi sadece gazetecilik olanlar, başka bir iş yapmadan işini doğru yapmaya çalışanlar asla kazanamıyor.

Bu işi götürebilenler sadece ve sadece maddi durumu iyi düzeyde olanlardır. Onlarda denge uğruna, işinin sıkıntıya düşmemesi uğruna gerçek gazetecilik yapamaz durumdalar.

Halbuki bu işin vebalinin büyük olduğunu defalarca söylememize, yazmamıza rağmen kimse hakkı savunup, haksızın karşısında dikilemez halde.

Bende öyleyim, öteki de öyle. Gerçi günümüzde kim işini hakkıyla yapıyor ki, değil mi?

Neyse bizim açımızdan bir sayfa daha kapandı ama biz yeni sayfalar açmaya devam edeceğiz. Birgün işini layığıyla yapmayan bir kişi kalmasa bile, biz varız diyeceğiz.

Zira biz bu işi Allah’tan korkarak yapıyoruz ve Hakk’ı savunmak adına, nefsimizin ve şeytanın tüm çabalarına rağmen, arasıra yenilip tökezlesek dahi, bin kere düşsekte yeniden kalkarak; çakala, yolsuza, uğursuza fırsat vermeyeceğiz.

Allah bizi doğrudan saptırmasın ve gücünden, kudretinden, güzelliğinden bize de bahşetsin.     23 Şubat 2016 Salı 13:22