Celal Bursalıoğlu


Motorize ekipleri


Motorize ekipleri
Celal Bursalıoğlu

Celal Bursalıoğlu

E-Posta : cb.oglu03@gmail.com

İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan motorize ekipleri asayiş için oldukça önem arz ediyor. Sıkışık trafikte olaylara anında müdahale etmek için canla başla uğraştıklarını, cadde ve sokaklarda hep görüyoruz.

Her bir motorda iki polis memuru görev yapıyor. Her biri civan gibi delikanlı, Allah burunlarını kanatmasın. Halkımızın acil ihtiyaçlarında ayaklarına taş değmeden amme hizmetlerini yerine getirsinler inşallah.

Ama aldığım bir mailden bahsedeceğim. Yani motorize ekiplerinin yapmış oldukları bazı uygulamaların yanlış olduğunu yazan bir vatandaşın mailden.

Yazımın başında bahsettiğim gibi sıkışık trafikte motorize ekiplerine gerçekten ihtiyacımız var. Fakat vatandaşımızın bahsettiği iki konudan ilki, sıkışık trafikte motorize ekiplerinin yaptığı uygulamayla trafiğin daha çok sıkıştığından bahsediyor.

Vatandaşımızın bahsettiği yer Sevgi Yolu Yeşil Cami ön tarafı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Motorize ekipleri burada araçları durdurup araç arama, kimlik kontrolü, GBT gibi uygulamalarda bulunuyormuş.

Uygulama nedeniyle trafik adeta duruyor ve zaten sıkışın olan trafiğe bir katkıda motorize ekiplerinden geliyormuş.

Bu caddede Cafeler çok olduğu için, motorize ekiplerinin özellikle buralarda daha fazla uygulama yaptıkları söyleniyor.

Motorize ekiplerine yer ve zaman konusunda mutlaka bir emir veriliyordur. Hiçbir polis memuru kendi kafasına göre istediği yerde uygulama yapamaz diye düşünüyorum.

Eğer verilen emirler doğru yer ve mekandaysa, o zaman emir veren amirin bu tür şikayetlere duyarlı olması lazım diye düşünüyorum.

Şimdi mantıklı düşünürsek araç aramaları veya araç durdurmaları için bu adresin oldukça yanlış olduğu doğrudur. Ama aynı adreste yayalar üzerinde uygulama yapılabilir, bunda bir sıkıntı yok.

Bir diğer konu ise, birkaç motorize ekibinin aynı anda trafikte olmaları da sıkıntı veriyormuş. Motor üzerinde sürücünün arkasında bulunan bazı genç polislerimizin ayakta seyir etmesi, sürekli elinde telefonun olması gibi şikayetler.

Değerli okuyucumuzun bu şikayetlerini elbette dile getirmek bizim görevimiz. Ama bu konuları şikayet ederken evinde erkek veya kız çocuğunun durumu nasıl bilmiyorum. Yani telefonla ilgili durumdan bahsediyorum.

Günümüz teknolojisinde ne yazık ki ellerimizde telefonlar düşmüyor. Burada halkın güvenliği için görev yapan genç ve civan gibi olan Polis Motorize ekiplerimizin biraz daha dikkat edeceklerini umuyorum.

Yine söylüyorum, bizlerin huzur ve güvenliği için çalışan sadece Motorize Polis ekiplerinin değil, tüm polis ve asker teşkilatımıza Allah zeval vermesin. Acılarını göstermesin inşallah. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. 11 Kasım 2018 Pazar 19:27