Mustafa DAĞHAN


Kaybedenler hep onlar olmamalı!


Kaybedenler hep onlar olmamalı!
Mustafa DAĞHAN

Mustafa DAĞHAN

E-Posta : mustafadaghan@msn.com

Özü sözü doğru olanların ortak yönü de budur:

Karşısındaki kişinin de içten konuştuğunu sanırlar.

Halid Hüseyni

Baktığımızda insanlık kendini kaybediyor. Günümüzde artık yalancılar, sahtekarlar dikkate alınıp söylediklerine itibar edilirken, doğrucular dokuz köyden kovulur oldu.

Yada zalimler itibar kazandı da diyebiliriz. Zalim bir kişiye karşı herkes arkasından konuşur, zalimliğinden bahseder ama karşısına geçtiğinde ceketini ilikler.

İyi insanlar ise sadece iyilikleriyle anılırlar, hiçbir zaman dikkate alınmazlar. Sözleri ve yaptıkları itibar görmez.

İyi insan her zaman cepte olan insandır ama asıl hürmet gösterilmesi gereken zalimdir. Çünkü iyi insanın zararı dokunamaz kendisine ama bir zalim ona zarar verebilir.

Sırf kendisine zarar vermesin diye çoğu insan zalimin kılıcını sallar. Ona boyun eğer.

Hz Ali ne güzel söylemiş; “Zulme ve kötülüğe karşı çıkmayan daha belasına uğrar." Hâlbuki bilmez ki insanlar başkasına zulmeden döner birgün en yakınındakine de zulmeder.

"Haksızlığa boyun eğen de haksızlık yapan gibi suçludur. Çünkü dünyadaki tüm kötülüklerin nedeni odur." [Rabindranath Tagore]

Ne çelişkili bir dünya değil mi? İyiler itibar sahibi olması gerekirken kötülüğe biat edilmesi…!

Maddeyi değerli kılan; ruh ve manaya üretebildiği katkıdır... Ruh zayıfsa madde ne yapsın...! Kişilik zayıfsa, defo çoksa elbet zulüm kazanacak. Zira herkesin bir defosu, açığı var.

Yazımı yine Hz Ali’nin o meşhur sözüyle tamamlamak istiyorum; "Haksızlığa boyun eğme! Hakkınla beraber şerefini de kaybedersin." [Hz. Ali]

Kaybeden hep iyiler olmamalı!    05 Şubat 2016 Cuma 11:37