Mustafa DAĞHAN


Birine yalakalık, diğerine tukaka dönemi bitti


Birine yalakalık, diğerine tukaka dönemi bitti
Mustafa DAĞHAN

Mustafa DAĞHAN

E-Posta : mustafadaghan@msn.com

"Allahım bana öyle bir duruş ver ki, hiç bir düşmanım, kendisine haksızlık yapacağım gibi bir kaygıya kapılmasın.

Bana öyle bir duruş ver ki, hiç bir dostum, kendisine iltimas geçeceğim gibi bir ümide kapılmasın."

VİRA BİSMİLLAH…!

Arada bir kendi yayın organım olan Afyon Manşet Haber’de yazıyordum. Artık herhangi bir aksilik olmazsa Afyonkarahisar’ın gündemini belirleyen gazete konumundaki Odak Gazetesinde haftada bir sizlerle olmaya çalışacağım.

SİYASİ GÜNDEM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliden gelen erken seçim açıklaması siyaset sahnesindeki tüm hesapları değiştirdi. Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, "Türkiyenin bu şartlarda 3 Kasım 2019u beklemesi mümkün değildir" dedi ve bombayı patlattı:

"Uyum yasalarını çıkarıp 26 Ağustos 2018 tarihinde erken seçime gidilmeli” dedi.

Ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme neticesinde seçim tarihi belirlendi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Evet, geçtiğimiz günlerdeki hareketlilikten çıkan tarih, kimine göre çok erken, kimine göre yerinde bir karar…

AFYON SİYASETİ

Gelelim Afyonkarahisar’ın siyasetine…!

Malum Afyonkarahisar yıllardan buyana sağ tandanslı ve muhafazakar bir yapıya sahiptir. Geçmişte ANAP, Doğru Yol, Demokrat partileri benimsemiş olan Afyonkarahisar halkı, son yıllarda AK Parti ağırlıklı olmakla birlikte MHP’ye de yakın durmuştur.

Bu seçimde de çok şeyin değişmeyeceğini düşünüyoruz ancak sürpriz de olabilir…! 

Neden?

İYİ Parti’nin seçime girmesi, CHP, İYİ Parti ittifakı dengeleri değişebilir diye düşünüyorum.

Zira MHP, İYİ Parti’ye kaptırdığı ciddi isimlerle Afyonkarahisar’da çok kan kaybetti. AK Parti’de çok fazla kan kaybı olmamakla birlikte çeşitli nedenlerle bir kayıp yaşanabilir.

AK Parti’ye özellikle esnaftan oldukça tepki var. Öğrencilerin Erenler bölgesine kaydırılması ekonomik açıdan bitme noktasına gelen esnafı çileden çıkartmış…

Aldığımız izlenimler bu yönde…!

Bunun dışında FETÖ ile mücadelede Emniyet ekiplerinin yoğun bir mücadelesinin yanında hala kriptoların olduğu ve korunduğu düşünülüyor.

Seçimde dengeleri değiştirecek birçok etken var. Milletvekili sıralamaları, ülke gündemindeki olaylar, açıklamalar, ekonomik gelişmeler gibi…

Bunları tek tek yazarsak yazımız oldukça uzayacaktır. Daha sonraki yazılarımızda detaylara da gireceğiz elbette…! Ben Afyon’da seçimi etkileyebilecek en önemli başlıklara değindim.  

Erken seçim vatana, millete insanlığa hayırlar getirsin…

GAZETECİLİK

Afyonkarahisar’da gazeteciliğin geldiği noktaya değinmek istiyorum.  Hepinizin malumu Afyonkarahisar basını artık birleşiyor. Yek vücut olarak hareket edeceği düşünülüyor.

Yazılı basın bir araya gelerek Basın Yayın Derneğini kurdu ve artık diğer derneklerin işlevi bitiyor. Tabi ilk adımı yazılı basın attı, olması gerekende buydu. Bunun yanında dergi, internet medyası ve radyolar da bu oluşuma entegre edilirse tadından yenmeyecek.

Niye böyle söylüyorum; “Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır” da ondan…!

Çoğu hakkımızı teslim eder ama yılardır bunu dillendiren ve oluşumun gerçekleşmesi için büyük çaba sarfeden en öndeki isimlerden biriyim…

Peki bu oluşum, birliktelik; birilerinin dediği gibi göstermelik veya tutmaz mı? Bence tutar ve göstermelikte değil…

Ancak uygulamalarda ve atılan adımlarda dikkat edilmesi gereken hususlar da yok değil… Özellikle her önüne gelenin bir domain alarak “gazeteciyim!” diye ortaya çıktığı internet medyası hassasiyetle değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Gelişen teknoloji ile birlikte gücü ve önemi daha fazla anlaşılan bu alanda biran evvel ciddi tedbirler alınmalı.

İnternet Gazeteciliği konusunda kanunsal çalışmalar var fakat henüz karara varılmış değil. O yüzden her önüne gelenin “gazeteciyim!” diye ortaya çıkmasını elimiz kolumuz bağlı seyrediyoruz.

Kendi iç mekanizmamızı oluşturmamız gerekiyor. Bu mekanizmayı da birliktelikten çıkan Basın Yayın Derneği sağlamalı!

Oluşumun bir diğer güzel yanı da artık gazetecilik mesleğinin daha saygın ve daha güvenilir olacağıdır. Her önüne gelenin bu oluşumda yer almaması gerekiyor. Gazeteciliği tarafsız, doğru, saygın ve dürüst olanlar yapmalı…

Bir diğer hususta artık kimse; “A gazetesini adam yerine koymasam ne olur B gazetesi var.” “A Derneğini dikkate alırım, B Cemiyeti umurumda olmaz” diyemeyecek. Birlikte hareket edileceğinden bu tip asalaklar da gün gibi ortaya çıkarılmış olacak.

Birine yalakalık, diğerine tukaka dönemi bitti…!

Afyonkarahisar Basınının bu hayırlı birlikteliği Afyonkarahisar’a ve camiamıza hayırlar getirsin. Allah utandırmasın… 24 Nisan 2018 Salı 17:09