Celal Bursalıoğlu


Özgürlüğümüzün bayramı


Özgürlüğümüzün bayramı
Celal Bursalıoğlu

Celal Bursalıoğlu

E-Posta : cb.oglu03@gmail.com

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü kutluyoruz. Yani özgürlük ve bağımsızlık bayramımız. Atatürk sağ olsaydı acaba, bugünler için ne derdi gerçekten merak ediyorum.

Şöyle bir hatırlatayım istedim. Eskiden Cumhuriyet bayramı geldiğinde, tüm ev ve işyerleri Türk bayrakları ile donatılırdı. 29 Ekim günü öğlen saat 13.00 a kadar esnafın dükkan açması bile yasaktı. Törenler deseniz bir birinden harika olurdu.

TRT Cumhuriyetten önce ne halde olduğumuzu anlatan programlar yapardı. Hatta o günleri yaşayan atalarımızı programa konuk eder, düşman işgali altında neler çektiklerini bizlere anlatmalarına vesile olurdu.

Peki bize ne oldu da Cumhuriyete karşı olmaya başladık? Cumhuriyeti ilan etmek neden birilerini rahatsız etti? Neden okullarda Atatürk ismi anılmıyor? Cumhuriyet yerine cehalet mi istiyorlar? ANLAYAMIYORUM.

Varsa yoksa Atatürk imamları astı, yok efendim Kurana karşı, dinsiz gibi sözlerle beyinleri yıkamaya çalışan geri kafalıların yüzünden bu hallere geldik.

Ak Parti döneminde Cumhuriyet Bayramı geldiğinde bizi yönetenlerin bir anda işleri çıkıveriyordu. Birileri yurt dışı program nedeniyle kutlamalarda olmuyordu, bir diğerleri ise, hasta olup kutlamalara katılmıyordu.

Bu bayramda aynı hamam, aynı tas yine. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İstanbul’da hava alanı açılışında olacak.

Hükümete yakın olan birisi çıkar, keşke yunan işgalinde yenik düşseydik der, bizi yönetenlerin sesi çıkmaz. Hükümetin partisinden olan bir belediye Atatürk heykelini yıkar yerine Rabia işareti olan bir büst diker, bizi yönetenlerin sesi çıkmaz. Bir başka belediyede, söktükleri Atatürk büstü çöplüğe atılır, bizi yönetenlerin sesi çıkmaz.

Allah aşkına söyleyin, Atatürk olmasaydı bunlar bizi yönetebilecekler miydi? Bulundukları mevkilere gelebilecekler miydi? Bunların tek bir sebebi var, oda Atatürk’ün ülkeye getirdiği demokrasi. Bu demokrasi de Cumhuriyetimizi kuran Atatürk’ün eseri.

Daha yeni bir olay, bir cami imamı Allah’ın evinde, yani camide bir Suriyeli kadınla yakalanıyor, temizlik ediyorduk diyor. Peki neden çıplak diye sorduklarında, Allah’ın işi, ayağı kaydı tam kucağıma düştü. Düşerken de iç çamaşırları çıkıverdi diyor. Bu imam bugün aramızda geziyor.

Küçük kız ve erkek çocuklara yapılan tacizler, tecavüzler, dinimizi öğrensin diye ailelerin gönderdiği yurtlarda ve cemaat evlerinde oluyor. Yani buna da mı Allah’ın işi diyeceğiz. Ne yazık ki bunu yapanlarda aramızda geziyor. Hatta ödül olarak daha iyi getiriliyor.

İşte Atatürk ne tür sarıklıları asmış veya bugün sağ olsaydı asmaya devam etse miydi, bunun cevabını sizler verin. Dışardan davulun sesi ne yazık ki hoş geliyor. Ya hanenizden bir çocuğunuzun başına bu tür olay gelseydi ne duruma düşerdiniz, Allah bilir.

Tüm bu yaşadıklarımızı gözden geçirelim. Nereden nerelere geldiğimizi görelim. Atatürk’e ve Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Ben Türk’üm diyen herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlu olsun. 26 Ekim 2018 Cuma 22:04