Fikret YAMAN


Corona döneminin enleri


Corona döneminin enleri
Fikret YAMAN

Fikret YAMAN

E-Posta : fyaman78@gmail.com

Her yıl bazı kuruluşlar yılın enleri adı altında programlar organize ederek ödüller vermektedirler. Acaba Corona döneminde enler belirlenseydi nasıl olurdu.

EN KOCA YÜREKLİSİ: Halkımız, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA’yı bu dönemde daha yakından tanıma fırsatı buldu. Gerek babacan tavrı, gerek bilgisiyle kısa sürede halkımızın gönlünde bir taht kurdu. Corona döneminin en koca yüreklisi olmayı Bakanımız fazlasıyla hak etti.

EN ÇOK ALKIŞI HAKEDENLER: Şüphesiz şu dönemde alkışı birçok kurumumuz hak etti. Valiliklerimiz, Belediyelerimiz, Emniyet Teşkilatımız, Basın mensuplarımız bunların başında geliyor. Fakat bugün bile haberlerde üzüntüyle gördüğümüz kendilerine şiddet uygulanan gecesini gündüzüne katan Sağlık Çalışanlarımız Corona döneminde en çok alkışı hak edenler oldu.

EN GÜVENİLİRİ: Dünya üzerinde birçok ülkeye örnek olabilecek biçimde vatandaşlarımıza sahip çıkan, gerekirse uçak kaldırıp vatandaşlarımızı ülkemize getirip tedavi altına alan, aynı zamanda birçok ülkeye yardım elini uzatan Devletimiz dünyada Corona döneminin en güveniliri oldu.

EN ÇOK KAZANAN SEKTÖRÜ: Corona döneminde en çok kazanan sektör şüphesiz gıda sektörü oldu. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılamak için marketlere, bakkallara hücum ettiler. Çoğu firma kurdukları sistemlerle evlere kadar ürünleri getirdiler. Bu nedenle dönemin en çok kazananı gıda sektöründeki firmalar.

EN ÜRETİCİSİ: Bir gün bakıyorsunuz bir ilden dezenfektan üretimi haberleri, bir ilden maske üretimi haberleri, solunum cihazı çalışmaları ve daha birçoğu. Evde olanlar bir şeyler üretme çabasında, dışarıda olanlar bir şeyler üretme çabasında. O nedenle Halkımız Corona Döneminin en üreticisi olmayı hak ediyor.

EN DUYGULANDIRAN OLAYI: Corona döneminin en duygulandıran olayı 23 Nisan akşamı saat 21.00’da tüm Türkiye’de balkonlardan İstiklal Marşımızın okunmasıydı kuşkusuz. Milletimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizin mesajını verdik.

EN CAHİLİ: Geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma yasağının olacağını duyup, mesafe kuralına uymadan kola, cips, çerez alabilmek için kendi sağlığını ve çevresindekilerin sağlığını hiçe sayarak sokağa dökülen kişiler ve hala dünya bu salgınla uğraşırken sosyal medyada takipçi sayımı nasıl arttırabilirim diye çaba harcayan ünlü olma namzetleri!!!

EN AKILLANMAZI: Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen nasıl bir yolunu bulurum da sokağa çıkabilirim diyen kişiler bu grubu oluşturuyor.

EN KAYBEDENİ: Yıllardır herkesin hayranlıkla baktığı, Amerika, İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin çaresizliği, başka ülkeye giden mallara el koymaları, sağlık sektörlerinin ne kadar güçsüz olduğu bu ülkeleri Corona döneminin en kaybedeni kategorisinde görmemize neden oldu.

Bu kategorileri çoğaltmak mümkün. Ama ilk planda dikkat çeken enler bunlar. EN güzel ve EN sağlıklı günler bizlerle olsun.

Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Sağlıkla kalın…

Doç.Dr.Fikret YAMANAKÜ İİBF UTF Böl.Bşk.Yard. 27 Nisan 2020 Pazartesi 18:23