Mustafa DAĞHAN


15 Temmuz'da ilk gece yoklardı, yine yoklar!


15 Temmuz’da ilk gece yoklardı, yine yoklar!
Mustafa DAĞHAN

Mustafa DAĞHAN

E-Posta : mustafadaghan@msn.com

Malumunuz ABD Başkanı Trump, sapkın hareketlerine, fevri ve agresif siyasetine tüm hızıyla devam ediyor.

ABD yine düğmeye bastı ve bilindik Türkiye düşmanlığını sergilemeye başladı. Ekonomik yaptırımlarla, Dolar manipülasyonlarıyla ülkemizi zora sokmaya çalışıyorlar. Başaramayacaklar Allah’ın izniyle…!

Anladık, biliyoruz ülkemizde oynanan oyunlar silsilesi var da…!

Ben başka bir konuya temas etmek istiyorum:      

Malumunuz MHP Milletvekilleri 1 aylık maaşlarını hazineye bağışladı. Dün de Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, “Bundan sonra almam gereken tüm maaşları hazineye bağışlıyorum” dedi.

Helal olsun size demekten kendimizi alamıyoruz…!

Vatan evlatları ülkenin böylesi zor günlerinde ortaya çıkar ve gerekeni yapar. Nasıl ki bu millet 15 Temmuz’da tankların altına yatıp ölümü bile göze alarak hainlere fırsat vermemişse, bu ekonomik savaşta da vatanının yanında olup fedakârlıktan kaçınmazlar.

Ama…!

Birileri de yine 15 Temmuz’da olduğu gibi ilk gece köşe-bucak saklanıp, her şey sütliman olduktan sonra en önlerde, protokollerde yerini almışsa yine durum o olacak gibi görünüyor.

Bu tip arsızları Afyonkarahisar’da da gördük, biliyoruz. Adam hain, adam korkak, adamın vatan umurunda değil, kendini düşündüğü için ya da korktuğu için saklandı. Hangi taraf güçlü gelirse onun yanında olacaktı, öyle de yaptı ve ön saflarda bayrak salladı.

İlk gece vatan savunması yapanlar, sonraki günlerde bu protokol heveslileri, bu arsız sahte vatanseverler nedeniyle arkalarda kaldı, ya da gözükmedi.

Bugüne geldiğimizde gariban esnafım, gariban memurum, gariban işçim ülkesine sahip çıkmak için elindeki 3 kuruşluk Dolarını bozdurur, MHP’li Belediye Başkanı tüm maaşını bağışlar ama milyar Dolarlara hükmeden işadamları kılını kıpırdatmaz.

Vatanseverler üstüne düşeni yaparken vatandan önce canının peşine düşenlerden tık yok. Ölüm sessizliğine büründüler, yok oldular.

Bazıları da var ki, sosyal paylaşım sitelerinden olsun, basın açıklamaları ile olsun, “elimi taşın altına koydum, şöyle bir fedakarlık yapıyorum” demek yerine, “hükümetimizin ve devletimizin yanındayız” mesajı veriyorlar yüssüz yüssüz…

Adamlar arsızlığı öyle bir ele almış ki, yüz yok, astar yok. Hamasi nutuklarla hükümet, devlet yalakalığı yapıyorlar sadece...!

Maaşımı bağışlıyorum, dolarlarımı bozduruyorum, ülkemin kalkınması için şöyle bir katkım olsun yerine basın açıklaması yaparak, kendini aklama, kurtarma peşine gidiyorlar.

Bir de kıt akıllarıyla ekonomi dersi vererek, yol gösterme çabaları yok mu? Öldürüyor insanı…!

2 gündür özellikle sosyal paylaşım sitesinden çağrıda bulunuyorum: “Bakın elini taşın altına koyanlar belli, hadi bakalım siz nerdesiniz? Sizin de bir katkınız olmayacak mı?” Tık yok…!

E bu millet sizi görüyor, izliyor. Artık millet hamasi nutuklara değil, icraatlara bakıyor. Söze değil, yapılana bakıyor.

Millete yastık altındaki Dolarlarınızı bozdurun diyenler, lüksünden, şatafatlı yaşamından vazgeçmiyor nedense…!

Birçok kamu kurumunda israf, lüks yaşam almış başını gidiyor.  MHP’li vekiller maaşlarını bağışlıyor, iktidar vekillerinden ses seda yok!!!

Şimdi ben bunları yazınca kötü adam olacağım, muhalif medya olacağım ve hatta belki başka şeyler yapıştırıp iftiralar atacaksınız…!

Sorun değil, alıştık artık!

Ben doğruları yazamayacaksam, doğruları söyleyemeyeceksem gazetecilik yapmamın bir anlamı yok ki!

Lütfen şapkanızı önünüze koyun, bir düşünün!

Bu vatan sadece gariban milletin değil, siz siyasetçiler de, siz kibir abidesi işadamları da bu memlekette yaşıyorsunuz.

Milletten bir şey beklerken önce siz yapacaksınız ki örnek olasınız!!!

 

     15 Ağustos 2018 Çarşamba 22:27