Celal Bursalıoğlu


Hesabı sandıkta verilecek


Hesabı sandıkta verilecek
Celal Bursalıoğlu

Celal Bursalıoğlu

E-Posta : cb.oglu03@gmail.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi 24 Haziran seçimlerinden sonra oldukça renklendi. Yeni bir siyasi parti (İYİ PARTİ) meclise girerek, eski MHP’nin görevini ülkesi adına halkı adına mücadele etme görevini üstlendi.

Malumunuz olduğu gibi 24 Haziran seçimlerine Cumhur ittifakı, Millet ittifakı gibi oluşumlar adı altında siyasi partiler ortak girmeyi uygun gördüler. Ortaklık anlaşmaları devam ediyor mu? Etmiyor mu? Tam kestiremiyorum. Zira bir boşanıyor, bir evleniyorlar. Veya yasak aşk yaşıyorlar.

Ama kestirdiğim bir şey var oda, MHP’nin halkın çıkarları adına başka siyasi partilerce verilen önergelere veya soruşturmalara, sürekli iktidar partisi ile birlikte el kaldırarak gerçek milliyetçileri yaralıyor.

Birkaç ay içerisinde MHP nelere hayır dedi bir hatırlayalım.

-FETO’nun siyasi ayağının araştırılması üzerine İYİ Parti tarafından verilen önergeye iktidarla birlikte HAYIR dedi. Halbuki bu ülke Feto denilen şerefsizin yaptıklarıyla ne kadar zarar gördü, ne kadar can verdi hepimizin malumu.

-Fındık üreticilerinin sorunlarının araştırılması önergesine yine iktidarla beraber MHP HAYIR dedi. Karadenizli vatandaşlarımızın fındık taban fiyatı ile ilgili ne kadar sıkıntıya girdiğini bilmiyor musunuz? Ürettikleri fındıklar para etmediği için intiharlar, borç krizleri, fındık yakmalar, daha bir çok eylemleri görmezden gelemezsiniz.

-(EYT) Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yine İYİ Parti tarafından verilen önergeye aynı şekilde iktidarla birlikte MHP HAYIR dedi. Buna hayır derken 1 buçuk saat içinde önce evet, arkasından çekimser kalarak iktidar partisine destek vermiş oldu. Ne oldu Milliyetçi harekete, ne oldu Merhum Alparslan Türkeş’in partisine.

-İki şehit askerimiz, vatanı, milleti için kötü hava şartlarında donarak hayatlarını kaybetmeleri tüm halkımızı derinden üzmüştü. Bu iki şehidimiz için Türkiye Büyük Millet Meclisine İYİ Parti tarafından yine bir önerge verildi. Araştırılsın dendi, suçluları meydana çıksın dendi, suçlular cezalarını çeksin dendi. Buna da MHP HAYIR dedi. Ya bu dava Türkiye’nin davası.

Şimdi BURAYA DİKKAT EDELİM, İYİ Partinin bu önergesi AK Parti, MHP ve HDP oyları ile hayır denildi. Bir tarafta PKK’nın siyasi ayağı olan HDP, diğer yanda Türkiye’nin milliyetçi duygularını taşıyan MHP.   

MHP’li vekiller ve Genel Başkanları diğer hayırlarda biz HDP’nin olduğu yerde olmayız demişlerdi. Bu yüzden hayır diyoruz demişlerdi. Peki 2 yiğit evladımızın, Türkiye Cumhuriyetinin 2 askerinin, dağda soğuktan donarak şehit olması, PKK teröristlerini etkisiz hale getirmek için o dağda aramızdan ayrılmalarına kiminle birlikte HAYIR dediniz, Türk halkı elbette iyi biliyor.

Vatan millet üzerinden sadece siyasi çıkar uğruna renk değiştirmek, Türk Milliyetçiliğine hiç yakışmıyor. MHP’ye destek veren yerel yönetimler bile bu değişik kararlar nedeniyle başlarını yere eğerek utanıyorlar. Gerçi son taktikleri ise, (Devlet Beyin bir düşündüğü vardır) gibi sözlerle kerhen de olsa seçmenini kaybetmemeye çalışıyorlar. Bu yaşananların hepsi elbette tarihe geçiyor. Gün gelecek bunların hesabı sandıkta verilecek. Umarım herkes bu gafletten uyanır artık. Allah’a emanet olun.

 

 

 

 01 Kasım 2018 Perşembe 18:18