Seda SEÇER


Hepimizin umuda ihtiyacı var en çok da çocukların

Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Okul Öncesi Öğretmeni Seda Seçer'in kaleminden...


COVID-19 kaynaklı olarak yaşanan pandemiDünyada ve ülkemizde bir çok sektörü etkilemiştir.Kısa sürede dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün etkilediği en önemli alanlardan birisi de eğitim sektörüdür.

Okullarda çocuk sesi duymanın ne olduğunu ancak bu  dönemin öğretmenleri bilecekler.Okul ancak çocuklarla, onların sesiyle,eğitim ancak öğretmenve öğrencinin göz göze gelmesiyle anlamlı.

İçinde bulunduğumuz süreç bizi bu durumdan uzaklaştırdı. Fakat gördük ki yanında çocuk gönlünde eğitim olan için okul heryerdir. Eğitim  sadece masa başında değil, bazen bir temizlik kovasındaki köpükte gizlidir.

Bunları ve bunun gibi daha bir çok şeyi zorlu bir dönemde, belirsizliklere karşı büyük bir mücadele veren sürecin Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK’ tan öğrendik.

Biz eğitimciler, süreçte sizin eğitim planlarınız ile ilerlediğiniz için çok şanslıyız.

Hayatın içindeki müfredat, ebeveyn benim, içimdeki okul sesleri, çoklu zeka uygulamaları gibi yayınları ile ayrıca yaptığı canlı yayınlar ve paylaşımları ile bir çok eğitimci,veli ve öğrenciye ışık oldu.

Bir çok soru ile karşılaşıldı.

Asıl soruya cevap bulmamızı sağladı.

“ Bilginin doğru ya da yanlış olmasından önce, ‘hangi çocuğa, ‘hangi sorun için’, ‘hangi yaklaşımın’ uygulanacağıdır. Çünkü her çocuğun doğuştan gelen algı, arayış, motivasyon ve ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Dolayısıyla ‘hem doğru hem de yararlı’ bir yaklaşım benimseyebilmek, çocukların bu farklılıklarının temel parametresini anlayabilmekle mümkün olabilecektir. “

Ülkemize, öğrenci odaklı, analitik, pedagojik, teknolojiyi etkili kullanan, gerçekten milli, manevi değerlerimizi kucaklayan, insancıl bir milli eğitim modeli kazandırdı.

Ve son açıklamasında “ Gün gelir tüm sıfatlar silinir geriye yine ‘öğretmen’ kalır “ diyerek görevinin nihayetlendiğini belirtmiştir.

Öğretmenlik mesleğine olan aşkı, nezaketi ve bilgeliğiyle kazandığı gönüller ve verdiği hizmetler için, yaptıklarınız, yapmak istedikleriniz, çabanız, emeğiniz, samimiyetiniz için, bu ülkenin evlatları uğruna verdiğiniz mücadele için teşekkür ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Mahmut Özer’i tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. Eğitim hayatımıza hayırlı olsun.

Hepimizin Umuda ihtiyacı var en çok da çocukların. Dünyanın bu zorlu yolculuğunda böyle stresi günlerin hep olduğunugeçtiğini yine olacağını ama yine geçeceğini bilmelerine ihtiyaçları var çocuklara bunu anlatalım onlarla bunları konuşurken bunu kendimize de söylemek iyi gelecek.

Daima sevgiyle..